Lehel
17 °C
27 °C

Laptopot kapnak a pedagógusok

MTI
2004.03.11. 15:00
Az Oktatási Minisztérium még idén olyan program elindítását tervezi, amelynek révén 2006-ig a pedagógusok harmada, de legalább negyede hordozható számítógépeket kaphatna, jelentette be Magyar Bálint csütörtökön. A pedagógusok a korszerű számítógépeken tárolhatnák az iskolával, diákjaikkal kapcsolatos fontos adatokat, óráikhoz, előadásaikhoz nélkülözhetetlen anyagokat, amelyeket így szükség esetén haza is vihetnének.

A program részletei még kidolgozásra várnak. Egyelőre nem tudni, összesen mennyibe kerülne, és egyebek mellett azt sem, hogy az eszközöket maguk az érintettek, vagy az iskolák kapnák, ahonnan ki lehetne kölcsönözni a laptopokat.

Az oktatási tárca vezetője szólt a minisztérium másik, úgynevezett digitális palatábla programjáról is. Elképzelések szerint az iskolákat olyan, egyenként 50-60 ezer forint értékű, személyhez kötött eszközökkel látnák el, amelyeknek köszönhetően a diákok számára könnyen elérhetővé válnának tananyagaik, anélkül, hogy könyvek tucatját kellene magukkal vinniük az iskolába.