Géza
-11 °C
-4 °C

Növeli LCD-gyártását a Sharp

MTI
2004.03.17. 13:27
A japán Sharp Corp. növelni akarja a mobiltelefonokban használatos kis- és középméretű "System LCD" kijelzők gyártását a mobiltelefon-gyártók és a digitális kamerákat gyártó vállalatok megnövekedett kereslete miatt. A beruházási tervet a folyó pénzügyi év végéig készíti el. Az új beruházás a becslések szerint 40-50 milliárd jenes befektetést igényel majd. A Sharp nagy reményeket fűz a folyadékkristályos (LCD) kijelzők, képernyők üzleti sikeréhez. Az idén már több mint 150 milliárd jent fektetett be a gyártás fejlesztésébe és jövőre további 130 milliárdot szán a célra fordítani. Az LCD-gyártás a Sharp árbevételének egynegyedét, üzemi eredményének 30 százalékát adja.

A Sharp a világ legnagyobb LCD-képernyős tévékészülék-gyártója. A kameyamai üzem az idén januárban kezdte meg az 1,5×1,8 méteres képernyő panelek gyártását, amelyekből hat, egyenként 37 colos televíziós képernyőt lehet kiszabni. A Samsung jelenleg 1,1×1,25 méteres paneleket gyárt, amelyek két, egyenként 37 colos televízió készülékhez elegendőek. A nagyobb panelek olcsóbb egyedi gyártást tesznek lehetővé. A Samsung és a Sony 2 milliárd dolláros beruházással 1,87×2,2 méteres paneleket gyártó üzem építését vette tervbe.

A "System LCD" kijelzők a kijelzőn kívül meghajtó és szabályozó áramköri elemeket, valamint áramforrást is magukban foglalnak. A megoldás csökkenti a termék egyedi árát és beépítési méretet takarít meg a készülékgyártónak. A 10 colnál kisebb átmérőjű kis- és közepes LCD panelek a kétharmadát adják a Sharp LCD-termelésből szárma bevételének, és több nyereséget hoznak neki, mint a televíziók számára és a számítógépek számára készülő nagy LCD panelek.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft