Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Szoftveramnesztia a közoktatásban

The Inquirer
2004.03.23. 11:23
A közoktatás informatikai korszerűsítését szolgálja és egyben szoftveramnesztiát is biztosít az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Microsoft megállapodása, amely a közoktatási intézmények munkaállomásain, továbbá az általános iskolai és középiskolai oktatók otthoni számítógépein biztosítja a mindenkori legfrissebb Windows operációs rendszer és Microsoft irodai programcsomagok jogtiszta használatát..

A megállapodás értelmében hamarosan megkezdődik a programcsomagok telepítéséhez szükséges Microsoft Windows XP Professional frissítés és Microsoft Office 2003 Professional CD-k, valamint a kapcsolódó dokumentációk és tankönyvek kiszállítása.

A megállapodás egyben szoftveramnesztiát is jelent, mivel a szerződés értelmében a Microsoft úgy tekinti, hogy a kedvezményezettek február végéig már meglévő gépein biztosított a frissítési alap függetlenül attól, hogy ezt legális licenccel igazolni tudják-e vagy sem. A további részleteket - várhatóan a jövő hét folyamán - az IHM és az OM közös sajtótájékoztató keretében ismerteti.