Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Ötvenmillió dollár árbevételt vár a magyar Xerox

Napi Gazdaság
2004.03.24. 00:38
Idén mintegy 50 millió dollár árbevétellel számol a Xerox Magyarország, ami körülbelül 13 millióval több a tavalyinál. A nagyarányú növekedést Ablonczy Balázs ügyvezető igazgató részben azzal magyarázta, hogy ettől az évtől Budapestről irányítják a horvátországi és a szlovéniai Xerox-érdekeltségeket is.

Ablonczy tájékoztatása szerint tavaly a magyarországi társaság négy üzletágából leginkább a szolgáltatás növekedett - mintegy 30 százalékkal -, a papír és kiegészítő termékek forgalma pedig mintegy 15 százalékkal emelkedett.

Nőtt a gépértékesítésből származó bevétel is, különösen a nagy teljesítményű színes nyomtatórendszerek iránt volt igény, ezekből kétszer többet adtak el, mint 2002-ben.

Az Xerox idén is nagy hagsúlyt fektet a közbeszerzési pályázatokon való részvételre, s marad az a 8-10 főből álló szakmai munkacsoport, amely külön e tendereken való részvételt koordinálja. Tavaly összesen csaknem 300 millió forintnyi közbeszerzési megbízást nyert el a cég, ezek fele asztali nyomtatók és irodai multifunkcionális berendezések szállítására vonatkozott.