Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

Együttműködési megállapodást kötött a GVH és az NHH

MTI
2004.03.25. 14:44
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) együttműködési megállapodásának elsődleges célja, hogy egységes jogalkalmazással segítsék a fogyasztók, a szolgáltatók, a piaci szereplők, a hatóságok és a szabályozó intézmények működését.

A hatóságok az elnöki, illetve szakértői konzultációk, valamint az NHH Tanácsa és a GVH Versenytanácsa szintjén jelölték ki az együttműködést. A megállapodás kitér a hatóságok közötti esetleges hatásköri összeütközések feloldására is. Így a jogalkalmazói gyakorlat a későbbiekben iránymutatást adhat a fogyasztóknak és a piac szereplőinek abban, hogy vitás ügyeiket mely fórumon rendezhetik a leggyorsabban és legegyszerűbben.

A két hatóság rögzítette a jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatókkal és árpréssel kapcsolatos vizsgálatokra vonatkozó kérdéseket is. A tervek szerint hamarosan megalakul a GVH-NHH Szakmai Fórum, amely a két hatóság szakembereinek a szabályozással, piacokkal, illetve az együttműködéssel kapcsolatos tapasztalatainak kicserélésére, illetve a konkrét ügyeken túlmutató problémák megvitatására szolgál - tartalmazza a közlemény.