Sára, Márió
2 °C
6 °C

Ötödével jobb a Telenor eredménye

MTI
2004.05.05. 15:06
A legnagyobb norvég távközlési társaság, a Telenor első negyedévi eredménye a vártnál jobban, húsz százalékkal emelkedett, így a külföldi mobilszolgáltatásai által is segített társaság egész évben is korábbinál jobb eredményre számít. A cég pénzforgalmi többlete (EBITDA) 5,02 milliárd norvég koronára nőtt azt idei év első három hónapjában. Tavalyi eredménye 4,81 milliárd korona volt az első negyedben. Az elemzők 4,81 milliárd koronára számítottak.

A mobilszolgáltatásban 2,82 milliárd koronára nőtt a pénzforgalmi többlet az egy évvel azelőtti 2,59 milliárdról, a vezetékes szolgáltatásban 1,62 milliárdra emelkedett 1,59 milliárdról. A Telenor bevételei a 14,28 milliárd koronára nőttek a tavalyi első negyedévi 12,61 milliárd koronához képest. Az elemzők 13,74 milliárd koronát vártak.

A Telenor sokkal többet tett skandináv versenytársainál a külföldi terjeszkedés érdekében, eredményjavulásának fő tényezője a nemzetközi mobilszolgáltatása. A Telenornak tíz országban - közte Oroszországban, Ukrajnában és Bangladesben - vannak érdekeltségei. A vállalat vezérigazgatója, Jon Fredrik Baksaas arra számít, hogy idén a nemzetközi szolgáltató tevékenység és a tavaly felvásárolt dán Sonofon mobiltársaság beépítése révén a cég tovább növelheti a bevételeit, és az eredmények is jobbak lesz a 2003-asnál.