Sára, Márió
2 °C
6 °C

Nőtt a Cisco nyeresége

MTI
2004.05.12. 10:27
A Cisco Systems, a világ legnagyobb internetes berendezéseket gyártó vállalata kedden tőzsdezárás után közölte, hogy a folyó pénzügyi év harmadik negyedében nyeresége a vállalati kereslet élénkülése következtében 23 százalékkal emelkedett. Az exportból származó árbevétel mérsékelten nőtt.

A kedvező eredmények ellenére a Cisco árfolyama a tőzsdezárás utáni kereskedésben 2 százalékkal esett. Ennek hátterében részben a társaság viszonylag magas készletállományával kapcsolatos befektetői aggodalom áll. A Cisco árfolyama a technológiai buborék kipukkanása idején is a készletállomány drámai növekedése miatt omlott össze, és egyes elemzők szerint a jelenlegi készletnövekedés mindenképpen igényelne némi magyarázatot.

A Cisco adózott eredménye pénzügyi évének harmadik negyedében 1,21 milliárd dollár, részvényenként 17 cent volt, az egy évvel korábbi 987 millió dollár, részvényenként 14 cent után. Egyszeri tételek nélkül számolva a részvényarányos profit 19 cent volt, az elemzői várakozások átlaga 18 cent volt. A május elsejével zárult negyedévben az árbevétel 5,62 milliárd dollárra növekedett, az egy évvel korábbi 4,62 milliárd dollárról. Az elemzők 5,55 milliárd dollárt vártak. A negyedik pénzügyi negyedévre a Cisco 3-5 százalékos árbevétel-növekedésre számít.