Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Egészségügyi információk neten és telefonon

MTI
2004.05.17. 14:41
Medgyessy Péter miniszterelnök és Kökény Mihály egészségügyi miniszter hétfőn Budapesten közösen mutatta be az egészségügyi tárca új, telefonon és interneten elérhető információs szolgáltatását, a Dr. Infó programot. A sajtótájékoztatón a miniszterelnök próbálta ki először a telefonos szolgáltatást, és abban kért tanácsot, hogy influenzás megbetegedése után visszamaradt tünetei miatt lakóhelyén hol mehet tüdőszűrő vizsgálatra.

Kökény Mihály a programot bemutatva elmondta: a www.drinfo.eszcsm.hu internetes címen és a napi 16 órában működő, helyi tarifával hívható telefonos szolgálatnál felsőfokú egészségügyi végzettségű személyzet fogadja a kérdéseket. Interneten és telefonon egyaránt kaphatunk választ általános egészségügyi, valamint gyógyszerek árával és hatásával kapcsolatos kérdésekre, illetve emellett lakóhely és szakma szerint kereshetünk egészségügyi szolgáltatókat, szolgáltatásokat. A program fejlesztési tervei között szerepel a több nyelvű rendszer kialakítása, orvosoknak szóló szakmai továbbképző szolgáltatás, valamint a mentőszolgálat rendszeréhez kapcsolódás és a lelki elsősegély szolgálat beindítása, tájékoztatott.

Kökény Mihály elmondta: hasonló program működik az Egyesült Királyságban is, ami azért annyira népszerű, mert segít abban, hogy a betegek jobban el tudjanak igazodni az egészségügyi szolgáltatások szövevényes rendszerében. A program honlapja a www.drinfo.eszcsm.hu címen érhető el, míg a telefonos szolgáltatás a 06-40-374-636-os kék számon hívható.