Emőke
-4 °C
9 °C

Montenegróban érdeklődik a Matáv

Napi Gazdaság
2004.05.25. 08:33
A montenegrói hírközlési ügynökség elnöke szerint a Matáv a legkomolyabb érdeklődő a helyi vezetékes és mobiltávközlési vállalatok közelgő privatizációján. A Matáv nem kommentálta az értesülést.

A Matáv szakemberei a közelmúltban kétszer is jártak Montenegróban, és a magyar társaság az érdeklődés fokából ítélve a helyi távközlési cég legkomolyabb vevőjelöltjének számít, mondta Zoran Sekulic, a montenegrói távközlési ügynökség vezetője. A tervek szerint júniusban írják ki a privatizációs tendert a helyi vezetékes szolgáltató, a Telecom Montenegro 60 százalékos részesedésére, és valószínűleg hasonló részesedést kínálnak a jelenleg még a TM százszázalékos tulajdonában lévő Monet mobilcégből is. A vezetékes társaság 195 ezer előfizetővel rendelkezik, és a vonalak 95 százaléka digitalizált. Az országban 35 ezer internet-előfizetés van, jórészt a TM tulajdonában álló szolgáltató, az Internet Montenegro jóvoltából.

A helyi távközlési felügyelet elnöke szerint a három cég többségi részesedése 200-300 millió euróba kerülhet. A pályázaton véleménye szerint a Matáv mellett 3-4 társaság indulhat, eddig szlovén és orosz érdeklődők jártak Podgoricában. A Telecom Montenegro esetleges megvásárlásának fogadtatása megfigyelők szerint kedvező lehet a Matáv befektetőinek körében.