Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Indiai szoftverfejlesztőt vesz a Flextronics

MTI
2004.06.08. 11:28
A szingapúri Flextronics 226 millió dollárért megvásárolja az indiai Hughes Software Systems szoftverfejlesztő vállalat 55 százalékos tulajdonrészét, és nyilvános vételi ajánlatot tesz további 20 százalékra. Az 55 százalékos pakettet részvényenként 547 rúpiás árfolyamon vásárolja fel a DirecTV Group vállalattól. A Hughes Network Systems 34 százalékos pakettjét a News Corp. tulajdonában lévő Fox Entertainment Group ellenőrzi.

Az indiai értékpapír-piaci törvények szerint a Flextronicsnak nyilvános vételi ajánlatot kell tennie egy további húsz százalékos pakettre nem kevesebb, mint 547 rúpiás árfolyamon, ami 82 millió dollár többletköltséget jelent majd számára a 226 millió dollár felett, tehát 308 millió dollárt ad ki a vállalat ellenőrzéséért.

A Hughes Softvare telekommunikációs vállalatok számára fejleszt szoftvereket. A 2004 márciusában zárt pénzügyi évet 3,6 milliárd rúpia forgalommal zárta, idén huszonöt százalékos növekedésre számítanak. A Flextronics olyan nagy cégeknek szállít alkatrészeket mint a Sony Ericsson, a Hewlett-Packard és a Siemens.