Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Húsz gigabájtos zenelejátszó a Sonytól

MTI
2004.07.01. 16:02
A Sony hamarosan piacra dobja a tizenháromezer zeneszám tárolására képes Network Walkman NW-HD1 hordozható zenelejátszót, amellyel a piacvezető iPod pozíciójára akar törni. A húsz gigabájtos készülék Japánban július 10-én, az Egyesült Államokban augusztus közepén, Európában pedig szeptemberben jelenik majd meg. Ára várhatóan 53 ezer jen (487 dollár) körül alakul majd Japánban, ám 400 dollár alatt lesz Amerikában.

A Sonynak nagy szüksége van nagyteljesítményű merevlemezes lejátszókra, hogy azokkal is erősítse online zenei áruházának, a Sony Connectnek a használatát. Európában egyébként éppen most indul a Sony Connect; a szolgáltatás elsőként Franciaországban lesz elérhető.

A Sony más lejátszóihoz hasonlóan az NW-HD1 is csak a cég saját ATRAC formátumát használja, azaz nem kompatibilis más zenei áruházakkal és nem képes lejátszani a népszerű mp3 formátumban lévő zeneszámokat sem. A Sony elmondása szerint az NW-HD1 a piac legkisebb húszgigás lejátszója; alig nagyobb egy hitelkártyánál, vastagsága pedig 12,6 milliméter. A lejátszó akkumulátora harminc óráig bírja, azaz legalább háromszor annyi ideig, mint az iPodé. Az NW-HD1 ütésvédelmi technológiája az esetleges leejtés hatásai ellen véd. Ahogy fogalmaznak: semmi sem használhatja a Walkman márkanevet, amíg túl nem éli az egy méteres zuhanást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!