Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb nyílt forráskódok a Suntól

2004.07.01. 17:42
A Sun Microsystems bejelentette, hogy a Project Looking Glass és a Java 3D forráskódját a fejlesztők rendelkezésére bocsátja, ezzel is megerősítve elkötelezettségét a nyílt forráskód mellett. Emellett a Java fejlesztői közösséggel együttműködve készülő két további asztali rendszer, a JDesktop Network Components (JDNC) és a JDesktop Integration Components (JDIC) is nyílt forráskódú lett. A JDNC a gazdag funkcionalitású, hálózatos asztali alkalmazások fejlesztését teszi egyszerűbbé, a JDIC a többplatformos Java-alapú alkalmazásokat integrálja a natív asztali környezettel.

A Project Looking Glass háromdimenziós asztali környezet,, amelyben az ablakok átlátszóak, forgathatóak, lapozhatóak, és tetszés szerint kicsinyíthetők illetve nagyíthatók. A technológia segítségével a fejlesztők Solaris és Linux operációs rendszereken futó térhatású asztalokat és alkalmazásokat készíthetnek - ilyen például a Sun Java Desktop System. A Java 3D API segítségével méretezhető, platformfüggetlen háromdimenziós grafikával bővíthetők a Java-alkalmazások és kisalkalmazások.