Árpád
-2 °C
3 °C

Internetsátrat adott át Kecskeméten Kovács Kálmán

MTI
2004.07.05. 14:49
Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter internetsátrat adott át hétfőn Kecskeméten a nemzetközi gyermektalálkozó résztvevőinek. Nagyon sok országból közel 1500 diák találkozik Kecskeméten ezen a héten, és a minisztérium segítségével felállított sátorban 15 gépen keresztül kapcsolatba tudnak lépni szüleikkel, barátaikkal, mondta az MTI-nek a miniszter. Az átadás jelképes volt, mert a miniszter érkezése előtt orosz fiatalok már birtokba vették a gépeket, és városuk, Szaratov honlapjáról tájékozódtak az otthoni eseményekről, majd a képernyőkön a jól ismert, internetes játékok is futni kezdtek.

A sátorban lévő webkamerán keresztül bárki készíthet fényképet magáról és új barátairól, majd azonnal elküldheti azt az otthoniaknak, sőt a főtéri kamerán keresztül a szülők is figyelemmel kísérhetik a város főterén folyó kulturális programokat, ismertette Kovács Kálmán az internetsátor által biztosított lehetőségeket. A gyermektalálkozó résztvevőit családoknál szállásolták el, és a létrejövő barátságokat elmélyítheti, hogy az új barátokkal napi kapcsolatban tudnak maradni a gyerekek, mondta a miniszter.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?