Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túltelített a svéd mobilpiac

Engadget
2004.07.05. 21:43
Március végi adatok szerint a skandináv országban több mobiltelefon-előfizetés van, mint ahány ember. Svédország lakossága 8,98 millió, viszont 9,07 aktív előfizetés van forgalomban, tehát a mobilpiac 100,1 százalékos telítettségű. Mindez annak köszönhető, hogy az emberek gyakran vásárolnak olyan előfizetést, amit kizárólag magáncélra használnak.

A Dagens Nyheter beszámolója szerint szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a mobilfelhasználók száma még tovább emelkedik. Az év végére Svédországban az előfizetések száma előreláthatóan meghaladja a 9,6 milliós határt. A skandiváv kirélyságban eközben folyamatosan csökken a vezetékes vonalak száma. A svéd postai és távközlési ügynökség adatai szerint tavaly 2002-höz képest két százalékkal, 5,4 millióra csökkent a vonalas előfizetések száma.