Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ENSZ is beszáll a spamellenes harcba

MTI
2004.07.06. 20:51
Az ENSZ szigorú törvényekkel és a spamelők büntetésével fékezné meg a kéretlen reklámlevelek áradatát. A kérdés megvitatására kedden mintegy hatvan ország képviselői gyűltek össze Genfben az ENSZ szakosított szervezete, a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) által szervezett ülésre. Robert Horton, az ausztrál kommunikációs hatóság vezetője elmondta: nemzetközi összefogás kialakítása a fő cél, mivel csak így lehet a már járványszerű jelenséget visszaszorítani.

Az ITU szakértői különböző szabályozási variációkat vetettek fel, amelyek egységes bevezetésével az országok közötti együttműködés is lehetővé válna. A kéretlen internetes üzenetek közül elsősorban a pornográf tartalmú emailek és tartalmak elleni fellépésről esett szó a genfi tanácskozáson.

Az ITU adatai szerint egy év alatt drámaian megnőtt a levelező rendszerek spamekkel való szennyezettsége: míg tavaly minden harmadik email volt kéretlen üzenet, addig mára már a levelek akár nyolcvanöt százaléka is ilyen lehet. A számítógépek és rendszerek védelme óriási pénzeket emészt fel, míg a spamek küldői ellen a legtöbb országban jelenleg nincsenek jogszabályi szankciók.