Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Népszerű a mobilos bankszolgáltatás

MTI
2004.07.07. 18:13
Az elmúlt évben hetven százalékkal, 490 ezerre nőtt azon lakossági ügyfelek száma, akik mobiltelefonos banki szolgáltatási szerződést kötöttek, derült ki a GKI, a T-Mobile és a Sun Microsystems közös felméréséből. A vállalati ügyfelek 55 ezren vannak. A mobilbanki szolgáltatással rendelkező bankoknál az ilyen szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek aránya 9,4 százalék, míg a vállalati ügyfelek aránya 9,5 százalék volt az első negyedév végén.

A kutatás alapján 2004-ben továbbra is dinamikusan nőhet az internetbanking ügyfelek száma: a lakossági piacon 30-35 százalékkal, a vállalati piacon pedig 20-22 százalékkal. Így a hitelintézetek várakozásai és a GKI becslése szerint 2004 végre több mint 450 ezer lakossági, illetve csaknem 68 ezer vállalati ügyfél rendelkezik majd internetes banki szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéssel.