Judit
2 °C
7 °C

A TeliaSonera bevásárolt Dániában

MTI
2004.07.08. 17:38
A skandináv régió legnagyobb távközlési vállalata, a TeliaSonera bejelentette, hogy megvásárolta a France Télécomhoz tartozó, francia-brit Orange mobilszolgáltató dániai vállalatát. A TeliaSonera az üzlet lezárásakor a cég akkor aktuális nettó adósságával csökkentve fizeti majd ki a 600 millió eurós vételárat. A piac által régen várt felvásárlás révén a TeliaSonera Dánia harmadik számú mobilszolgáltatójává vált.

A felvásárlások anyagi fedezetét erős mérlege révén könnyen biztosítani képes TeliaSonera még az év elején bejelentette, hogy növekedni akar Skandináviában és különösen Dániában, ahol a tevékenysége veszteséges volt. A Telia Mobile Denmark és az Orange Denmark egyesítésével azonban valódi versenytársává válhatunk a dán piac két meghatározó szereplőjének, mondta Anders Igel, a TeliaSonera vezérigazgatója.

A legnagyobb dán mobilszolgáltató a TDC, a második pedig a norvég Telenor tulajdonában lévő Sonofon. Az Orange-nak 605 ezer, a TeliaSonera eddigi dán érdekeltségének 556 ezer előfizetője volt. A felvásárlástól a szinergiák kihasználása révén 2006-tól 490 millió svéd koronás (66 millió dolláros) megtakarítást várnak, ennek legnagyobb részét az egymást átfedő GSM-hálózatok egyszerűsítése hozza majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?