Árpád
-2 °C
4 °C

Elégedetlen a piac a Yahoo! eredményével

Napi Gazdaság
2004.07.09. 08:23
A Yahoo! a második negyedévben több mint kétszeresére növelte a nyereségét, részvényeinek árfolyama ennek ellenére jelentősen esett, mert a piac korábban ennél is jobb eredményt árazott be. A Yahoo! nettó nyeresége a második negyedévben több mint kétszeresére, 112,5 millió dollárra, részvényenként 8 centre nőtt elsősorban a hirdetési bevételek megugrása következtében. Árbevétele ugyancsak közel duplájára, 609,1 millió dollárra emelkedett. A cég az eredmény közzétételével egy időben 2,40-2,52 milliárdról 2,46-2,54 milliárd dollárra emelte éves árbevételére vonatkozó előrejelzését. A piac a bejelentés ellenére egyértelműen negatívan reagált az kaliforniai székhelyű vállalat eredményre, mivel a korábbi várakozásokhoz képest kellemes meglepetésre számított, így a részvény árfolyama 12 százalékot zuhant. A Reuter által megkérdezett elemzők részvényenként átlagosan 7 cent nyereségre és 590,6-627,5 millió dollár közötti árbevételre számítottak.

A zuhanás oka, hogy a piac résztvevői az elemzői prognózisok átlagát jóval meghaladó eredményre számítottak, és ezek a várakozások árazódtak be az árfolyam alakulásában. A cég elkényeztette a befektetőket, mivel tavaly az első és a negyedik negyedévben minden várakozást messze meghaladó eredményt produkált, és úgy tűnt, hogy a csillagos ég a határ. Tavaly így összesen 85 százalékot emelkedett a részvény árfolyama, majd az előző negyedévben újabb 35 százalékot. A piac most túlértékeltnek minősítette a Yahoo!-t, és sokan attól tartottak, hogy tömeges nyereségrealizálás indulhat be a tőzsdén. Attól is lehet tartani, hogy, hogy jövőre lassul a növekedés, ahogy erősödik a harc a reklámokért, ráadásul legfőbb vetélytársai, a Microsoft és a Google sokkal többet fektetnek be a keresőprogramok fejlesztésébe, így lehagyhatják a Yahoo!-t.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?