Olivér
5 °C
8 °C

A vártnál nagyobb az Apple nyeresége

MTI
2004.07.15. 13:00
Több mint háromszorosára növelte nyereségét a júniussal végződött harmadik negyedévben az Apple, túlszárnyalván az elemzők várakozásait. A társaság nyeresége 61 millió dollár, részvényenként 16 cent volt az egy évvel korábbi 19 millió dollárt, 5 centet követően. Az árbevétel 30 százalékkal 2,01 milliárd dollárra nőtt. Elemzők 15 cent nyereséget, 1,94 milliárd dollár árbevételt vártak. Steve Jobs konszernelnök szerint kiváló volt a negyedév, nyolc éve nem volt ilyen magas a harmadik negyedévi árbevétel.

A jó eredmény nagyrészt annak tulajdonítható, hogy rendkívüli nagy volt a kereslet az iPod hordozható digitális zenelejátszók iránt. A harmadik negyedévben 860 ezer iPod lejátszót adtak el, 183 százalékkal többet, mint az előző negyedévben. Macintosh-számítógépből 14 százalékkal többet, 876 ezret értékesítettek.

A következő negyedévre 17 cent részvényarányos nyereséget és 2,1 milliárd dollár árbevételt vár a társaság. Az Apple részvényei szerdán este 36 centtel magasabban, 29,58 dolláron zártak és a tőzsdezárás utáni kereskedelemben tovább nőtt a részvény árfolyama.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?