Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Matáv és a T-Systems közösen folytatja

MTI
2004.07.15. 19:35
Nemzetközi társszolgáltatói együttműködésről írt alá szerződést a T-Systems International és a Matáv, és létrehoznak egy vegyesvállalatot is, közölte a Matáv tőzsdezárás után. A közlemény szerint a Matáv 1,4 milliárd forintot fizet a T-Systems Hungary negyvenkilenc százalékos üzletrészéért, és árfolyamértéken kétmilliárd forint értékű tőkeemelést hajt végre a cégben. A Matáv a Deutsche Telekom (DT) többségi tulajdonában van. A T-Systems Hungary a DT 100 százalékos tulajdonában lévő T-Systems International magyar leányvállalata.

A Matáv és a T-Systems Hungary stratégiai partnerségről is megállapodást kötött, melynek célja, hogy a cégek közösen aknázzák ki az információs technológiai és a telekommunikációs piacon való együttműködés üzleti lehetőségeit. A vegyesvállalat létrehozása mellett a Matáv és a T-Systems International megállapodott arról is, hogy a Matáv a T-Systems International társszolgáltatói részlegének partnereként fog működni. Az együttműködés értelmében a cégcsoport közös piaci megjelenést tervez a következő években Bulgáriában, Romániában, Görögországban, Moldáviában, Szerbiában, Montenegróban és Ukrajnában.

Matáv és a T-Systems Hungary integrált megoldásokat nyújtanak a kétszáz legnagyobb hazai vállalkozásnak; a T-Systems Hungary a Matáv rendszerintegrációs és outsourcing partnereként fog tevékenykedni, míg a Matáv a távközlés és a hálózati szolgáltatások területén lesz a T-Systems Hungary partnere. A T-Systems Hungary lényeges megtakarításokat kíván elérni és még jobb minőségű szolgáltatásokat kíván a Matávnak nyújtani informatikai tevékenységnek, például SAP alkalmazásainak fokozatos átvállalásával.