Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

A Matáv és a T-Systems közösen folytatja

MTI
2004.07.15. 19:35
Nemzetközi társszolgáltatói együttműködésről írt alá szerződést a T-Systems International és a Matáv, és létrehoznak egy vegyesvállalatot is, közölte a Matáv tőzsdezárás után. A közlemény szerint a Matáv 1,4 milliárd forintot fizet a T-Systems Hungary negyvenkilenc százalékos üzletrészéért, és árfolyamértéken kétmilliárd forint értékű tőkeemelést hajt végre a cégben. A Matáv a Deutsche Telekom (DT) többségi tulajdonában van. A T-Systems Hungary a DT 100 százalékos tulajdonában lévő T-Systems International magyar leányvállalata.

A Matáv és a T-Systems Hungary stratégiai partnerségről is megállapodást kötött, melynek célja, hogy a cégek közösen aknázzák ki az információs technológiai és a telekommunikációs piacon való együttműködés üzleti lehetőségeit. A vegyesvállalat létrehozása mellett a Matáv és a T-Systems International megállapodott arról is, hogy a Matáv a T-Systems International társszolgáltatói részlegének partnereként fog működni. Az együttműködés értelmében a cégcsoport közös piaci megjelenést tervez a következő években Bulgáriában, Romániában, Görögországban, Moldáviában, Szerbiában, Montenegróban és Ukrajnában.

Matáv és a T-Systems Hungary integrált megoldásokat nyújtanak a kétszáz legnagyobb hazai vállalkozásnak; a T-Systems Hungary a Matáv rendszerintegrációs és outsourcing partnereként fog tevékenykedni, míg a Matáv a távközlés és a hálózati szolgáltatások területén lesz a T-Systems Hungary partnere. A T-Systems Hungary lényeges megtakarításokat kíván elérni és még jobb minőségű szolgáltatásokat kíván a Matávnak nyújtani informatikai tevékenységnek, például SAP alkalmazásainak fokozatos átvállalásával.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!