Huba
17 °C
33 °C

Harminc százalékos részesedést szerzett a SonyEricsson

MTI
2004.07.15. 19:47
A negyedévben a magyar szolgáltatók körülbelül 450 ezer SonyEricsson mobilt értékesítettek, mondta el csütörtökön Wágner Tibor, a cég közép- és kelet-európai igazgatója. A vállalat 2004 második negyedévében harminc százalékos piaci részt ért el Magyarországon, de a cég az első negyedévben is hasonló piaci résszel rendelkezett.

A sajtótájékoztatón Wágner közölte, az anyavállalat az első féléves tendenciák alapján 550 millióról 600 millióra növelte a globális mobilpiac méretére vonatkozó várakozását. A SonyEricsson a vártnál nagyobb nyereségre tett szert az idei év második negyedében. Adózás előtti eredménye 113 millió euró, az elemzők 103 millió euróra számítottak. Az árbevétel 1,5 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 1,1 milliárdról. Elemzők 1,4 milliárdra számítottak. A cég 10,4 millió készüléket adott el április-június között, az elemzők által várt 9,2 millióval szemben.

Wágner elmondta, a cég növekedési stratégiája részeként 51 százalékos részesedést vásárol az Ericsson kínai gyárában, ahol eddig is Sony Ericsson telefonokat gyártottak. Ugyanakkor az, hogy részben saját tulajdonába vette a cég a gyártást, nem érinti a Flextronics által Magyarországon, a globális piacra végzett gyártást. Az igazgató érzékeltette, a cég az eddiginél nagyobb súlyt akar adni a finn Elcoteq cég által Pécsett végzett telefon szerviznek.