Jenő
-3 °C
6 °C

Csökkent a Nokia forgalma

MTI
2004.07.15. 20:19
Üzleti évének második negyedében csökkent a Nokia forgalma, és harmadik negyedbeli kilátásaival is negatív meglepetést okozott a piacon, ezért részvényei körülbelül tizennégy százalékkal, hatéves mélypontra estek Helsinkiben. A vállalat forgalma a második negyedben 6,64 milliárd euró lett, ami az előző év második negyedének 7,019 milliárd eurójánál öt százalékkal kevesebb. Elemzők a mostani második negyedre 6,56 milliárd eurót vártak. A második negyedben a Nokia egy részvényre jutó eredménye 0,15 euróra gyengült az egy évvel korábbi 0,19 euróról.

A harmadik negyedre a cég 6,6-6,8 milliárd euró körüli forgalomra számít, 6,55 milliárdos elemzői várakozás mellett. Harmadik negyedéves adózott eredményét részvényenként 0,08-0,10 euró között várja, az egy évvel korábbi 0,17 euró után. Elemzők átlagban 0,14 eurót várnak.

A Nokia világpiaci részesedése meredeken visszaesett az első negyedévben a vevők által keresett modellek hiánya és a mobilszolgáltatókkal fenntartott kapcsolatának romlása miatt. A Nokia piaci részesedése 28,9 százalékra csökkent 2004 első negyedében az egy évvel korábbi 34,6 százalékról. A Nokia magyarországi piaci részesedése 70-75 százalék körülire tehető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?