Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Samsung megháromszorozta eredményét

MTI
2004.07.16. 09:58
A vezető dél-korai elektronikai konszern, a Samsung ez év második negyedévében 3,13 milliárd vonra ( 2,2 milliárd euró) növelte a második negyedévben adózott eredményét. Az április és június közötti időszak adózott eredményének közel háromszorosára történt növekedése a memóriák, a színes képernyők és a mobiltelefonok iránti erős keresletnövekedésnek tulajdonítható- jelentette be pénteken a világ első számú memóriagyártója.

A Samsung eladásait 52 százalékkal, 15 milliárd vonra ( 10,5 milliárd euró) növelte a második negyedben a múlt év azonos időszakához képest azzal, hogy a memóriaeladásokban a társaság eddigi legnagyobb negyedéves forgalmát bonyolított le 4,58 milliárd vonnal. 22,7 millió mobilkészülék talált gazdára ebben az időszakban, és ez is negyedéves rekorderedménynek számít. Az egész évre vonatkoztatva a világ harmadik legnagyobb mobilkészülék gyártója a mobiltelefon eladására vonatkozó prognózisáét 65 millió készülékről 86 millióra emelte fel, és ezt a várakozását a harmadik negyedévben piacra kerülő új készülékeinek sikerére alapozza. A dél-koreai konszern tőkebefektetéseit a világgazdasági bizonytalanságok és egyes termékcsoportokban érzékelhető túlkínálat ellenére az idén 1 milliárd vonnal 8,9 milliárdra szándékozik növelni.