Szilvia
5 °C
16 °C

Újra lehet mobilozni Csecsenföldön

MTI
2004.07.18. 17:27
Az orosz hatóságok feloldották Csecsenföldön a mobiltelefonok birtoklására és használatára vonatkozó korlátozásokat, és a mostantól a kaukázusi autonóm köztársaság minden polgára szabadon vásárolhat ilyen készüléket - közölte Alu Alhanov csecsen belügyminiszter.

A szakadár köztársaság és Oroszország közötti második fegyveres konfliktus kirobbanása, 1999. októbere óta Csecsenföldön magánszemélyek számára tilos volt a mobiltelefon használata. Ilyen készüléseket csak fegyveres testületek tagjai, illetve magas rangú állami tisztségviselők működtethettek, az biztonsági szolgálatok engedélyével, amely engedélyeket rendszeresen meg kellett újítani.

A mintegy egymilliós köztársaságban így eddig csupán mindössze 2000 darab mobil készülék volt használatban.

Alu Alhanov csecsen belügyminiszter, az augusztus 29-re kiírt elnökválasztás Moszkva által támogatott jelöltje szerint a korlátozások feloldása nyomán az év végére Csecsenföldön a jelenleginek mintegy húszszorosára ugrik meg a használatban lévő mobil készülékek száma.

A hosszú ideje fegyveres konfliktus sújtotta Csecsenföldön a hagyományos, vonalas telefonhálózat jelenleg gyakorlatilag nem létezik

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?