Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Szeptembertől elérhető a Sulinet digitális tudásbázisa

MTI
2004.07.19. 21:11
Szeptemberben felkerül az internetre, hozzáférhetővé és alkalmazhatóvá válik a Sulinet digitális tudásbázis első részlete, közölte az oktatási miniszter hétfőn. A szeptembert követő fél-egy évben a rendszer tovább bővül. A Sulinet digitális tudásbázis - amelynek több mint egy éve folyik a központi kifejlesztése - gyakorlatilag a 7. és a 12. iskolai évfolyamoknak a Nemzeti Alaptanterv (NAT) műveltségi területek szerinti és a kerettantervek tantárgyi struktúrájának tantárgyai szerinti kifejlesztését tartalmazza, mondta Magyar Bálint.

Az elemekre bontott tananyag több százezer kis elemből áll majd, és azokból a pedagógusok választhatnak kész programokat, illetve összerakhatják belőlük saját programjaikat. A rendszer folyamatosan továbbfejleszthető, illetve a központi fejlesztés az iskolai kollektívák, közösségek fejlesztéseivel is kiegészíthető.

A tananyagokat - amelyekhez a legkülönbözőbb kiegészítő, képességfejlesztő feladatrendszerek és eszközök is lesznek - egyszerre lehet majd a hagyományos pedagógia keretében prezentációs anyagként használni, illetve az otthoni, egyéni tanulás, valamint az alternatív pedagógia céljára alkalmazni - tette hozzá a miniszter.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!