Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szeptembertől elérhető a Sulinet digitális tudásbázisa

MTI
2004.07.19. 21:11
Szeptemberben felkerül az internetre, hozzáférhetővé és alkalmazhatóvá válik a Sulinet digitális tudásbázis első részlete, közölte az oktatási miniszter hétfőn. A szeptembert követő fél-egy évben a rendszer tovább bővül. A Sulinet digitális tudásbázis - amelynek több mint egy éve folyik a központi kifejlesztése - gyakorlatilag a 7. és a 12. iskolai évfolyamoknak a Nemzeti Alaptanterv (NAT) műveltségi területek szerinti és a kerettantervek tantárgyi struktúrájának tantárgyai szerinti kifejlesztését tartalmazza, mondta Magyar Bálint.

Az elemekre bontott tananyag több százezer kis elemből áll majd, és azokból a pedagógusok választhatnak kész programokat, illetve összerakhatják belőlük saját programjaikat. A rendszer folyamatosan továbbfejleszthető, illetve a központi fejlesztés az iskolai kollektívák, közösségek fejlesztéseivel is kiegészíthető.

A tananyagokat - amelyekhez a legkülönbözőbb kiegészítő, képességfejlesztő feladatrendszerek és eszközök is lesznek - egyszerre lehet majd a hagyományos pedagógia keretében prezentációs anyagként használni, illetve az otthoni, egyéni tanulás, valamint az alternatív pedagógia céljára alkalmazni - tette hozzá a miniszter.