Olivér
4 °C
8 °C

Augusztus végén indul a 3G-tender

MTI
2004.07.20. 15:22
A Nemzeti Hírközlési Hatóság döntése értelmében augusztus végén jelenik meg a harmadik generációs mobil engedélyek pályázati felhívása. Az NHH várakozásai szerint így már 2004-ben megkezdődhet a licencek értékesítése. A GSM és a DCS után a UMTS-nek nevezett harmadik generációs technológia nemcsak a hagyományos telefonbeszélgetések minőségét javítja, hanem jelentősen növeli az adatátviteli sebességet is, és ezáltal internet alapú multimédia-szolgáltatások is elérhetőek lesznek mobiltelefonon.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság 2004. július 20-án nyilvános meghallgatást tartott a harmadik generációs mobil távközlési rendszer hazai bevezetéséről. Az érintett szolgáltatók, valamint a távközlési szektor képviselői szóban és írásban terjesztették elő álláspontjukat, észrevételeiket, javaslataikat. A nyilvános meghallgatásról jegyzőkönyv és összefoglaló készült. Az utóbbit a hatóság harminc napon belül közzéteszi a Hírközlési Értesítőben és az NHH honlapján.

A frekvencia jogosultság elnyerése pályázat útján történik, az első pályázati kiírás augusztus második felében várható. Az NHH reményei szerint még 2004-ben határozat születik az elnyert engedélyekről és 2006-ban már kiépülhet, illetve elkezdődhet a szolgáltatás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?