Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ma indul a Freesoft-jegyzés

Napi Gazdaság
2004.07.21. 09:15
Szerdán kezdődik, és július 27-ig tart a Freesoft-részvények jegyzésére nyitva álló időszak. A befektetők jegyzési szándékukat a vezető forgalmazó Equilor második kerületi irodájában, valamint a Concorde Értékpapír Rt. Alkotás úti és szegedi fiókjában jelezhetik. A részvények jegyzéséhez két példányban kitöltött és aláírt jegyzési ív, valamint a darabonkénti 1800 forint vételár megfizetése szükséges. Ha sikertelenül zárul a jegyzés, a befizetett összeget hét napon belül levonás nélkül, kamatmentesen visszafizetik vagy visszautalják. Ha azonban a befektetők lejegyzik a sikerhez szükséges ötvenmillió forint névértékű papírt, akkor már szinte csak a cégbíróságon múlik, mikor debütálhat a társaság részvénye a Budapesti Értéktőzsdén.

A tőkeemelés bejegyzésére elvileg hatvan nap áll a cégbíróság rendelkezésére, ám a Freesoft a BÉT-tel közösen kérni fogja a hivatalt, hogy sürgősséggel intézkedjen az ügyben, tudta meg a napi Gazdaság Vaspál Vilmostól a társaság vezérigazgatójától. Onnantól kezdve már semmi akadálya sincs a papírok tőzsdére történő bevezetésnek, amire a cég vezetése szerint optimális esetben már augusztus 20-át követően sor kerülhet.