Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pozitív eredménnyel zárt a Sun

MTI
2004.07.21. 13:11
Az amerikai Sun Microsystems a Microsofttól kapott milliárdos kártérítésnek köszönhetően hosszú időt követően első alkalommal jelenthetett pozitív negyedéves eredményt. A 2003/04-es pénzügyi évének negyedik negyedében 795 millió dollár (641 millió euró) adózott eredményt könyvelt el a tavalyi 1,04 milliárd dollár veszteség után.

A Sun 1,6 milliárd dollár kártérítést kapott a Microsofttól egy jogi vitát lezáró egyezség alapján. Később további 350 millió dollárt is kap ugyanezen a címen. A Microsoft átutalása nélkül a Sun 169 millió dolláros veszteséggel zárta volna a negyedévet.

A negyedév forgalma 4,3 százalékkal 3,1 milliárd dollárra javult a szerver értékesítések emelkedő száma miatt. Az éves értékesítési árbevétel 2,2 százalékkal 11,2 milliárd dollárra csökkent. Az egész éves mérleg 376 millió dollár veszteséget mutat, de még ez is lényegesen kedvezőbb eredmény az előző pénzügyi évben elszenvedett 3,4 milliárd dolláros veszteségnél.