Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A fejlődő országok mobilpiacán erősít a Panasonic

MTI
2004.07.21. 18:42
A Matsushita az idén huszonöt százalékkal húszmillióra kívánja növelni Panasonic márkájú mobiltelefon értékesítéseit a rohamosan bővülő orosz, brazil és indiai piac kiszolgálásával. A fejlődő piacok lendületes értékesítési eredménye ellentételezi a cég számára az Egyesült Államok piacán elszenvedett visszaesést. Az elmúlt pénzügyi évben a Matsushita 536 milliárd jen (4,9 milliárd dollár) bevételre tett szert mobiltelefon értékesítések után, ami összes értékesítési árbevételének hét százalékának felel meg.

A Matsushita komoly értékesítési sikereket vár projektoros tévékészülékeitől is, amelyek mélységben egyharmaddal kisebbek mint a katódsugárcsöves készülékek és feleakkora a súlyuk. Az Egyesült Államokban a háttér kivetítős készülékek nagy népszerűségnek örvendenek, mivel lényegesen olcsóbbak az lcd képernyős és a plazmaképernyős laptelevízióknál. A Matsushita jelenlegi tíz százalékos részesedését 2006-ig tizenöt százalékra kívánja növelni a háttér kivetítős televízió készülékek világpiacán. Az athéni olimpiai játékok kezdetéig negyven százalékos televízió értékesítés növekedésre számít a Matsushita a Japánon kívüli piacain.