István, Vajk
17 °C
34 °C

Bin Laden holttestéről készült felvételekkel csábít az új netes vírus

MTI
2004.07.25. 16:13
Oszama bin Laden állítólagos öngyilkosságáról készült felvétel letölthetőségét ígéri az az új számítógépes vírus, amely az utóbbi napokban terjed az elektronikus levelező rendszerekben. <>A Sophos vírusirtó cég közleménye szerint az általuk Hackarmynak elnevezett új vírus a személyi számítógép rendszerébe kerülve lehetővé teszi a gép feletti ellenőrzést a vírust küldő informatikusoknak.

A vírus e-mailek megnyitásával fertőzi meg a rendszert - a kéretlen küldeményben egy csatolt fájl, illetve egy másik weboldalra vezető link található, és a szöveg azt ígéri, hogy ráklikkeléssel Oszama bin Laden terroristavezér öngyilkosságáról készült fényképeket lehet látni. Az e-mail azt állítja, hogy a terrorista holttestéről a CNN amerikai hírtelevízió forgatócsoportja készített felvételeket.

"Ha a komputer használója beveszi a 'bin Laden-kacsát', rövidesen egy Trójai falóval találja magát szembe" - közölte a Sophos.

A vírus kitalálói az emberek híréhségét és a terrorizmussal kapcsolatos kíváncsiságot próbálják kihasználni, amikor ilyen köntösben tálalják a számítógépekre veszélyes vírust.