Jenő
-3 °C
6 °C

Bin Laden holttestéről készült felvételekkel csábít az új netes vírus

MTI
2004.07.25. 16:13
Oszama bin Laden állítólagos öngyilkosságáról készült felvétel letölthetőségét ígéri az az új számítógépes vírus, amely az utóbbi napokban terjed az elektronikus levelező rendszerekben. <>A Sophos vírusirtó cég közleménye szerint az általuk Hackarmynak elnevezett új vírus a személyi számítógép rendszerébe kerülve lehetővé teszi a gép feletti ellenőrzést a vírust küldő informatikusoknak.

A vírus e-mailek megnyitásával fertőzi meg a rendszert - a kéretlen küldeményben egy csatolt fájl, illetve egy másik weboldalra vezető link található, és a szöveg azt ígéri, hogy ráklikkeléssel Oszama bin Laden terroristavezér öngyilkosságáról készült fényképeket lehet látni. Az e-mail azt állítja, hogy a terrorista holttestéről a CNN amerikai hírtelevízió forgatócsoportja készített felvételeket.

"Ha a komputer használója beveszi a 'bin Laden-kacsát', rövidesen egy Trójai falóval találja magát szembe" - közölte a Sophos.

A vírus kitalálói az emberek híréhségét és a terrorizmussal kapcsolatos kíváncsiságot próbálják kihasználni, amikor ilyen köntösben tálalják a számítógépekre veszélyes vírust.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?