Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Külföldi mobilérdekeltségei húzzák a Telenort

Napi Online
2004.07.26. 09:37
A Pannon GSM-et is tulajdonló Telenor ASA norvég távközlési vállalat a második negyedévben 16 százalékkal, 15,62 milliárd koronára (2,26 milliárd dollár) növelte árbevételét. A mobiltávközlési ágazat forgalma a vállalati átlagnál erőteljesebben, csaknem 42 százalékkal, 8,20 milliárd koronára (1 euró=8,5 korona) emelkedett. Az EBITDA eredmény a várakozásokat jócskán meghaladva nőtt, a nettó nyereség azonban 16 százalékkal csökkent, de az elemzők ennél is valamivel nagyobb visszaesésre számítottak. A visszaesés oka, mint a Bloomberg emlékeztetett, az hogy a Telenor a tavalyi második negyedévben értékesítette a görög Cosmote SA részvénypakettjét, amin 1,5 milliárd koronás nyeresége volt.

A Telenor az év egészében az árbevétel további növekedésére számít, amit elsősorban a külföldi mobilcégek biztosítanak majd, és a tavalyinál és az általuk előre jelzettnél valószínűleg nagyobb lesz az EBITDA - nyilatkozta Torstein Moland pénzügyi igazgató. Az 53 százalékban norvég állami tulajdonban levő társaságnak tíz országban vannak érdekeltségei, Magyarországtól Ukrajnán át Bangladesig, s tavaly év végén bővítette csapatát a dán Sonofon mobilszolgáltatóval. Míg a cég norvég mobilszolgáltatója csak 5,5 százalékkal növelte forgalmát, az ukrán a Kyivstar GSM 69 százalékkal magasabb árbevételt jelentett a második negyedévre.