Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Az EU szerint a brit Vodafone és az mmO2 visszaélt monopolhelyzetével

MTI
2004.07.26. 13:33
Az Európai Bizottság megfogalmazta a Vodafone és az mm02 brit távközlési hálózatot üzemeltető vállalatokkal szembeni vádját. Eszerint a két cég visszaélt monopolhelyzetével, a fogyasztóknak túl magas árat szabott, ha azok külföldön vették igénybe a szolgáltatásokat. Az úgynevezett roamingdíjakat állapították meg túlságosan magasan, közölte a verseny tisztasága felett ügyelő Mario Monti, a brüsszeli bizottság illetékes tagja.

A bizottság által végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy a Vodafone 1997 és 2003 szeptembere között élt vissza domináns helyzetével, az mm02 pedig 1998 és 2003 szeptembere között szabott meg tisztességtelenül magas árakat az európai mobilszolgáltatók közötti roamingtarifákra, ezek a tarifák magasabbak voltak, mint a brit előfizetők által fizetett összegek. A brit távközlési hatóság 34 százalékig terjedő ármérséklést rendelt el a múlt év szeptemberétől. A két brit cégnek most választ kell adni a tarifaeltérések okáról, mielőtt a bizottság döntést hoz az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?