Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túl drága a telefonálás az EU-ban

dpa
2004.07.28. 13:21
Az O2 és Vodafona brit mobilszolgáltatók díjpolitikájukkal a brüsszeli versenyhivatal célkeresztjébe kerültek. A külföldi szolgáltatók és felhasználók a brit szigeteken való roamingért mindkét cég esetében túlzott díjakat kénytelenek leróni. Mario Monti versenyügyi főbiztos most az O2 és a Vodafona válaszára vár. Hasonló vizsgálat jelenleg is folyik Németországban, emlékeztet a dpa.

Mario Monti és munkatársainak kritikája a bel- és külföldi beszélgetések közötti érzékeny árkülönbségre irányul. Az egyelőre nemvilágos, hogy mekkora díjkülönbség volna még elfogadható Brüsszel számára. A Bizottság szerint a hálózati összekapcsolás (routing) díjai lényegesen csökkenthetőek lennének, ha a beszélgetéseket célzottan vezetik át a parterhálózatokba.