Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Klasszikus üzletágaiból él a Siemens

Napi Online
2004.07.30. 08:45
A hagyományos ipari tevékenységet folytató üzletágak teljesítményének köszönhetően ért el a vártnál jobb eredményt az elmúlt negyedévben a Siemens. A német Siemens AG az egy évvel korábbinál 29 százalékkal magasabb, 815 millió euró nettó nyereséget jelentett üzleti évének júniussal zárult harmadik negyedére. Elemzők csak 708 millió euró nyereséget vártak. Európa legnagyobb gépipari és elektronikai csoportja negyedéves mutatóinak javulása döntően a hagyományos ipari tevékenységeknek köszönhető, ezek közül is kiemelkedik az automatizálási és folyamatirányítási részleg, amely az egy évvel korábbinak a másfélszeresére, 308 millió euróra növelte üzemi eredményét, s ezzel a teljes üzemi nyereség egynegyedét adta.

Az erőművi berendezések gyártása 236 millió, a diagnosztikai és gyógyászati eszközök gyártása 219 millió euróval járult hozzá az üzemi eredményhez. A mobiltávközlési üzletág 64 millió eurós nyeresége csaknem négyszerese ugyan a tavalyi harmadik negyedévinek, ám a divíziónak csak a hálózati eszközök hoztak nyereséget, a mobilkészülékek gyártásából egymilliárd eurós árbevétel mellett 88 millió euró veszteség származott, ami több mint duplája az egy évvel korábbinak. Az ok a piaci árharc: a Siemens-mobilkészülékek átlagos ára egy év alatt 21 százalékkal, 96 euróra csökkent.