Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Űrsétával készítik elő Verne érkezését az ISS-en

Yahoo!
2004.07.29. 11:23
A Nemzetközi Űrállomás asztronautái jövő héten űrsétára indulnak, hogy előkészítsék az első teherhajó érkezését, amelyet az Európai Űrügynökség és a NASA küld fel.

A két asztronautának, az amerikai Michael Finckének és az orosz Gennagyij Padalkának egy új antennát és lézerreflektorokat kell szerelnie abba a dokkba, ahol az első automata szállító űrjármű, a 9,7 méter hosszú Jules Verne várhatóan a jövő év elején megérkezik.

A Jules Verne elnevezésű emberi vezérlés nélkül üzemelő jármű érkezését előkészítő jövő heti űrséta remélhetőleg sikeres lesz. Korábban többször elhalasztották a tervezett űrbe lépéseket, például júniusban, amikor kétszer tolták későbbre az egyik giroszkóp külső szerelését. Először egy közeli rakétafellövés, majd egy hibás szkafander miatt.