Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Negyedéves jelentések: nyereséges Siemens, Matsushita, Hithachi

MTI
2004.07.29. 13:36
A Siemens elektronikai és gépipari konszern 29 százalékkal 815 millió euróra növelte, főként a távközlési részlege jóvoltából a harmadik negyedévi adózott eredményét, szemben a tavalyi év azonos időszakában mért 632 millió eurós eredménnyel.

Az április 1-tól június 30-ig tartó időszakban a működési eredményt 21 százalékkal 1,239 milliárd euróra növelte a múlt év harmadik negyedévi 1,023 milliárd euróról. Az árbevétel 5 százalékkal javult, 18,216 milliárd eurót tett a harmadik negyedben.

A Matsushita Electronic Industrial Co. az audióvizuális termékek, elsősorban a lapos képernyős plazma tévék, a DVD-k iránti igények drasztikus növekedése jóvoltából 12-szeresére növelte profitját az üzleti év első negyedében. A Panasonic termékek gyártója adózás utáni eredményét 32,8 milliárd jenre ( 294 millió dollár) növelte az április-június közötti időszakban, 2,7 milliárd jennel növelte a múlt év azonos időszakához képest.

A Hitachi, Japán legnagyobb elektronikai cége nyereséget tudott felmutatni az első negyedévben a merevlemezek és a plazma tévék iránti kereslet növekedésének köszönhetően.