Gusztáv
3 °C
7 °C

Negyedéves jelentések: nyereséges Siemens, Matsushita, Hithachi

MTI
2004.07.29. 13:36
A Siemens elektronikai és gépipari konszern 29 százalékkal 815 millió euróra növelte, főként a távközlési részlege jóvoltából a harmadik negyedévi adózott eredményét, szemben a tavalyi év azonos időszakában mért 632 millió eurós eredménnyel.

Az április 1-tól június 30-ig tartó időszakban a működési eredményt 21 százalékkal 1,239 milliárd euróra növelte a múlt év harmadik negyedévi 1,023 milliárd euróról. Az árbevétel 5 százalékkal javult, 18,216 milliárd eurót tett a harmadik negyedben.

A Matsushita Electronic Industrial Co. az audióvizuális termékek, elsősorban a lapos képernyős plazma tévék, a DVD-k iránti igények drasztikus növekedése jóvoltából 12-szeresére növelte profitját az üzleti év első negyedében. A Panasonic termékek gyártója adózás utáni eredményét 32,8 milliárd jenre ( 294 millió dollár) növelte az április-június közötti időszakban, 2,7 milliárd jennel növelte a múlt év azonos időszakához képest.

A Hitachi, Japán legnagyobb elektronikai cége nyereséget tudott felmutatni az első negyedévben a merevlemezek és a plazma tévék iránti kereslet növekedésének köszönhetően.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!