Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Sikeres a Tele2

2004.08.02. 10:23
A hazai távközlési piacon is jelen lévő svéd Tele2 igen jó eredményekkel állt elő a második negyedévre vonatkozóan. Több a nyereség, és az ügyfélszám is dinamikusan bővült.

A második legnagyobb svéd távközlési cég, a Tele2 továbbra is tartja egyenletes növekedési ütemét mind az ügyfélszám, mind a nyereségesség tekintetében - derül ki a társaság közleményéből. Az adózás utáni nyereség 38 százalékkal növekedett, miközben a több mint egymillió előfizetővel emelkedett az ügyfélszám, amely így már meghaladta a 24,9 milliót.

A Tele2 Magyarországon három hónapja kezdte meg működését, olcsó vezetékes hívásokat kínálva nemzetközi, belföldi távolsági és mobil-irányokba, bár egyelőre csak a Matáv-felségterületen élők számára. A korábbi hírek szerint itthon már több tízezer ügyfél vette igénybe a cég szolgáltatásait. (A Tele2-nél nincs havi előfizetési díj és havi minimum forgalom, a szolgáltatást egy előhívószám segítségével lehet igénybe venni.)

A hazai piac kedvezően fogadta a Tele2 indulását - mondta Laczkó Tóth Gergely, a Tele2 Magyarország ügyvezető igazgatója. Tapasztalataik azt mutatják, hogy az emberek régóta vártak arra, hogy végre a vezetékes telefonálásban is választhassanak a szolgáltatók közül. A cég bízik abban, hogy a szabályozó hatóságok további munkája révén még az idén az egész ország területén az ügyfelek számára még kényelmesebb szolgáltató-előválasztó szolgáltatással lehetnek jelen. Ennek lényege, hogy előre kiválaszthatóvá válik ügyfeleik számára, hogy melyik hívásirányt kívánják automatikusan a Tele2 használatával elérni, és nem lesz szükség az előhívószám tárcsázására.