Gusztáv
3 °C
6 °C

Elkészült az ArchiCad 9.0

Napi Gazdaság
2004.09.02. 10:29
A tervezettnél valamivel hosszabbra nyúlt fejlesztési fázis után szeptember közepén a Graphisoft piacra dobja az ArchiCad 9.0 változatát. A Windows és Macintosh platformokon egyaránt használható építészszoftver korábbi verziói átlagosan másfél évente követték egymást, a kilences verzió fejlesztése azonban közel két évig tartott. A szoftver ősszel debütál a cég fő piacainak számító angol, német és észak-amerikai piacokon, az egyéb nyelvi verziók megjelenése pedig az év végére várható.

A Graphisoft gazdálkodása szempontjából meghatározó az, hogy az éppen piacon lévő ArchiCad mennyire friss. A vásárlók érdeklődése ugyanis a termék iránt az új verzió piacra dobását követően ugrásszerűen megnő, ami legalább két negyedévre nagyot lendít a cég árbevételén. Például az Archicad 7.0 2001. áprilisi megjelenését követően a cég második negyedéves árbevétele az első negyedévhez képest negyven százalékkal emelkedett.

A Graphisoft, csökkentendő az ArchiCad-verzió frissességnek való kitettségét egyébként igyekszik több lábra állni, és a bevételeinek minél nagyobb részét egyéb termékeiből előteremteni. A cég forgalmának azonban az első félévben még közel 75 százalékát a vezető termék generálta, miközben a második legnagyobb üzletág, az épületüzemeltetési szoftverek mindössze 10 százalékot képviseltek árbevételében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!