Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkészült az ArchiCad 9.0

Napi Gazdaság
2004.09.02. 10:29
A tervezettnél valamivel hosszabbra nyúlt fejlesztési fázis után szeptember közepén a Graphisoft piacra dobja az ArchiCad 9.0 változatát. A Windows és Macintosh platformokon egyaránt használható építészszoftver korábbi verziói átlagosan másfél évente követték egymást, a kilences verzió fejlesztése azonban közel két évig tartott. A szoftver ősszel debütál a cég fő piacainak számító angol, német és észak-amerikai piacokon, az egyéb nyelvi verziók megjelenése pedig az év végére várható.

A Graphisoft gazdálkodása szempontjából meghatározó az, hogy az éppen piacon lévő ArchiCad mennyire friss. A vásárlók érdeklődése ugyanis a termék iránt az új verzió piacra dobását követően ugrásszerűen megnő, ami legalább két negyedévre nagyot lendít a cég árbevételén. Például az Archicad 7.0 2001. áprilisi megjelenését követően a cég második negyedéves árbevétele az első negyedévhez képest negyven százalékkal emelkedett.

A Graphisoft, csökkentendő az ArchiCad-verzió frissességnek való kitettségét egyébként igyekszik több lábra állni, és a bevételeinek minél nagyobb részét egyéb termékeiből előteremteni. A cég forgalmának azonban az első félévben még közel 75 százalékát a vezető termék generálta, miközben a második legnagyobb üzletág, az épületüzemeltetési szoftverek mindössze 10 százalékot képviseltek árbevételében.