Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Száz lakosra nyolcvanegy mobil jut

Napi Gazdaság
2004.09.03. 08:16
A második negyedévben tovább csökkent a vezetékes fővonalak és az ISDN-csatornák száma; a hívásszám emelkedett, az átlagos hívásidőtartam rövidült, egyre több a mobiltelefon, derül ki a KSH legújabb adataiból. Június végén 3,605 millió vezetékes telefonvonal volt üzemben Magyarországon, ami 29 ezerrel az egy évvel korábbinál. Az ISDN-előfizetések aránya a vezetékes előfizetéseken belül változatlanul tizenhét százalék. A mobiltelefon-előfizetések száma az utóbbi negyedévben 158 ezerrel, az utóbbi tizenkét hónapban pedig 898 ezerrel bővült, így meghaladta a 8,2 milliót. Száz lakosra már 81 mobil jut.

A vezetékes vonalakról 851 millió hívás indult az áprilistól júniusig tartó időszakban, ez éves szinten hat százalékos visszaesést jelent; a hívások időtartama hét százalékkal csökkent. A mobilhálózatokban viszont újabb csúcsokat értek el a forgalmi mutatók: az 1,3 milliárd hívás 15 százalékos, míg az 1,9 milliárd perces időtartam 11 százalékos növekedést jelent.

A vezetékes hálózatban 3,1 a mobilhálózatban 1,4 percig tartott egy átlagos hívás. Az átlagosan 14 percig tartó internethívások nélkül a vezetékes hívások 2,3 percig tartottak. A mobilhálózatban kezdeményezett hívások átlagosan 3 másodperccel rövidültek, de még így is közel 10 másodperccel tovább tartanak, mint egy évvel korábban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!