Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Találkoznak az internetező nyugdíjasok

2004.09.09. 10:28
A Budapesti Művelődési Központ második alkalommal várja az internet iránt érdeklődő nyugdíjasokat a Folytassa, Nagyi! országos találkozóra szeptember 29-én. Az érdeklődők Ferge Sándor, az IHM stratégiai főosztályvezetőjének bevezető előadása után megismerkedhetnek az utóbbi években egyre terebélyesedő kezdeményezés elért eredményeiről. Megtudhatják, hogy hányan, hány településen, milyen feltételekkel ismerkedhettek az internettel harmadik életkorukban. Egy-egy település tanfolyama a nagyközönség előtt is bemutatkozik, nem titkolt szándékkal: szeretnék felhívni a figyelmet, egyre többeket bíztatni az elektronikus kommunikáció elsajátítására.

Az ország különböző pontjairól érkező végzett hallgatók számára tart bemutatót Gáspár Mátyás a Magyar Teleház Szövetség elnöke IT-Mentor szolgáltatásukról és bemutatkozik a Neumann-ház is. A szervezők várják azokat az érdeklődőket is, akik még nem végeztek hasonló tanfolyamot: számukra bevezető órát tartanak, és bemutatják a ?háLÓRA magyar!? digitális tananyagot is, melynek segítségével közösségi internetelérési pontokon jelképes összegért önálló tanulás keretében sajátíthatják el az internetezés és elektronikus levelezés alapjait. A ?Kattints rá, Nagyi!? program minden közművelődési intézmény számára elérhető, kifejlesztői ingyenesen átadják a hasonló tanfolyamot indítani szándékozó intézmények számára a teljes ismeretanyagot.