Árpád
-2 °C
4 °C

Nyílt forráskódú beszédfelismerő az IBM-től

c|net
2004.09.13. 10:12
Két nyílt forráskódú fejlesztői csoport ingyen megkapja a neves számítógépgyártó beszédfelismerő szoftverét. Az IBM ezzel a taktikai lépéssel akarja fölpörgetni fejlesztés, illetve megpróbálja sakkban tartani legfőbb riválisát, a Microsoftot is. A beszédfelismerő szoftverek piaca a következő években gyorsan megnőhet, mert például az telefonos ügyfélszolgálatok és az autók fejlett irányítórendszerében is alkalmazzák. Az IBM stratégiájának alapeleme, hogy saját fejlesztésű szoftvereinek egy részét a nyílt forráskódú közösségnek adományozza, mert így még több programozó vesz részt a fejlesztésükben. A mostani adomány tízmillió dollár értékű.

Az alapvető szavakat, dátumokat, időpontokat és helyszíneket kezelő szoftvert az Apache Software Foundation kapja meg, a beszédszerkesztő eszközöket pedig az Eclipse Foundation.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?