Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanásszerűen nőhet India szoftveripara

CNN
2004.09.13. 18:26
Idén körülbelül harminc százalékkal nő India szoftveripari exportja, pedig az Egyesült Államok mindent megtett a munkafolyamatok kihelyezése ellen, jelentették be az iparág indiai vezetői hétfőn. India informatikai szektora és a kihelyezett üzleti folyamatok - például telefonos ügyfélszolgálati munkák - révén 12,5 milliárd dolláros exportbevételt szerzett a 2003-2004-es üzleti évben. Az export huszonöt százalékáért a szektor három legnagyobb vállalata, a Tata, az Infosys és a Wipro felel; ők együttesen nyolcszázezer embert foglalkoztatnak. Kiran Karnik, az indiai szoftveres és szolgáltatói vállalatok nemzeti szervezetének elnöke elmondta, hogy eredetileg is 30-32 százalékos növekedést jósoltak.

Karnik elmondta: bár az amerikai elnökválasztásban nagy hangsúlyt fektetnek a munkaerő-kihelyezések problémájára, és az egyes államokban összesen százhúsz törvényjavaslat foglalkozik ennek ellenőrzésével, a munkanélküliségi ráta azt sugallja, hogy amerikának nincs mitől félnie. A szakember ugyanakkor elismerte, hogy az olcsó indiai központok csökkenthetik a nyugati munkahelyek számát.