Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szombaton indul Dublinban a Fiatal Tudósok Versenye

MTI
2004.09.21. 16:32
2004. szeptember 25-29. között Írország rendezi meg az EU 16. Fiatal Tudósok Versenyét, amelyen európai fiatalok versenyzenek majd, hogy elnyerjék a 28 500 euró összértékű díjakat. A dublini vetélkedésen a 34 országból érkező 105 fiatal 74 innovációs projektet és eredeti ötletet mutat be. A verseny az Európai Unió Tudomány és Társadalom Programjának része, amely egyben lehetőséget ad a fiatalok számára, hogy új ötleteiket bemutassák.

A 28 500 eurót kitevő teljes díjalap kilenc fődíjra oszlik. A három első díj értéke egyenként ötezer euró. A rendezvény a közönség számára nyitott és ingyenes szeptember 26-tól szeptember 28-ig. Maga a díjazási ünnepség szeptember 29-én lesz a St. Patrick's Hall termeiben, a dublini várban. A vendéglátó Írország miniszterelnök-helyettese, Mary Harney. A zsűri elnöke dr. Ulf Merbold, az első nem amerikai űrhajós, aki űrrepülőgép-utas volt.