Judit
3 °C
7 °C

Mobilzavarókat telepítenek mexikói templomokba

MTI
2004.09.22. 16:58
Távközlési újítást vetett be az észak-mexikói Monterrey város négy katolikus temploma a misék csendjébe belecsörgő mobiltelefonok ellen: izraeli elektronikus mobilzavaró készülékkel némítják el a feledékeny hívek zsebében hangoskodó maroktelefont. A korszerű technikai újítás tökéletesen bevált: a szertartások idején újra csönd van, mióta az oltár mögé, illetve a templom bejáratánál elhelyeztek egy-egy hangosbeszélő nagyságú dobozkát, amelyben a mobilbénító eszköz rejtőzik.

Az akcióban részt vállaló Sacré Coeur templom sekrestyése, Bulmaro Carranza szerint korábban szinte már elviselhetetlenek voltak a szentmisék, időnként még az orgona és a kórus hangját is elnyomták az össze-vissza berregő készülékek. Az izraeli berendezés beszerzése óta megint béke és csend költözött a templomukba. A monterreyi kísérlet eredményének híre bejárta egész Mexikót, az ország minden szögletéből a hatékony mobilnémító szisztémáról kérnek tájékoztatást, büszkélkedett Carranza sekrestyés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?