Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milliárdos megtakarítási program a Vodafone-nál

MTI
2004.09.27. 14:36
A Vodafone mobilszolgáltató társaság 2008 márciusig évente 2,5 milliárd fontos (3,66 milliárd euró) megtakarítást tervez, közölte a vállalat hétfőn londoni főhadiszállásán egy konferencián, egyben megerősítette a folyó pénzügyi év üzleti céljait. A "One Vodafone" nevű takarékossági program értelmében a 2007-8-as üzleti évben évi 1,4 milliárd fontos költségcsökkentést, egyben 1,1 milliárd fontos bevételt generáló programokat valósítanak meg.

A megtakarítási terv ellenére a Vodafone nem mond le arról, hogy megszerezze a Vivendi Unerversal 56 százalékos tulajdonában lévő SFR francia mobilszolgáltatót. Arun Sarin, a Vodafone vezetője a befektetői konferencián kifejtette, hogy a társaság érdekelt a kelet-európai terjeszkedésben. Emellett a világon több olyan térség is van, ilyen Ázsia és Afrika, amely iránt a Vodafone érdeklődik. Ezen régiókban a mobillal való lefedettség szintje alacsony, és a Vodafone többségi tulajdonok szerzésére törekszik.