Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A HTCC megveszi a PanTelt

MTI
2004.09.27. 15:29
Az Egyesült Államokban bejegyzett Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) bejelentette, hogy megállapodásra jutott a PanTel két részvényesével azok 24,9 százalékos részesedésének kivásárlásáról. Ezzel a HTCC-nak gyakorlatilag 100 százalékos tulajdona lesz a magyarországi PanTel Rt.-ben, miután korábban a HTCC már annak 75,1 százalékát megszerezte a társaságot előtte tulajdonló holland KPN távközlési társaságtól.

A PanTel megszerzése a HTCC közleménye szerint mintegy 27 millió euróba és 250 ezer HTCC-részvénybe került. A Hungarian Telephone and Cable örökölte meg egyúttal a PanTel ez idő szerint 65 millió euróra becsült adósságát is. A tranzakció végleges lezárása az év végével várható.

A holland KPN N.V. távközlési vállalat május elején jelentette be, hogy megállapodásra jutott magyarországi távközlési üzletágának eladásáról a HTCC-nek. A KPN magyarországi távközlési tevékenységét a 75,2 százalékos tulajdonában álló PanTel Rt. fogta össze. A HTCC telefon-, ISDN-, internet- és más távközlési szolgáltatásokat nyújt Magyarországon. A társaság közel 192 ezer telefonvonalat üzemeltet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!