Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Mobilos tévészolgáltatást tesztel az NTL és az O2

2004.09.29. 21:09
A mobilszolgáltató megvizsgálja, hogy mekkora az egyes tartalmak vélhető értéke, mekkora a mobiltelevízió iránti igény, és hogy milyen televíziózási szokások befolyásolják a szolgáltatás bevezetését. Nagy-Britanniában az NTL elsőként tesztel többcsatornás televízió-szolgáltatást mobiltelefonon; a 2005 tavaszán kezdődő kísérletben a Sony, a Nokia és az O2 is részt vesz. Az Oxford környékén található, százhúsz négyzetkilométeres területet kilenc adó fedi le, amelyek szolgáltatása idején az O2 ötszáz ügyfele láthatja a televízió adását a beépített digitális tévévevővel ellátott multimédiás mobiltelefonon. A tesztben résztvevők tizenhat csatorna közül választhatnak, amelyek programján zene, sport, hírek, vígjátékok, szappanoperák, dokumentumfilmek, filmek, rajzfilmek és szakosodott adások, például interaktív játékok és tévés vásárlási programok szerepelnek.

A Sony Semiconductor & Electronic Solutions és a Nokia kulcsszerepet játszott a kísérlet során is alkalmazott DVB-H szabvány kidolgozásában, és a DVB-H vevőkészülékeiknek prototípusával támogatják a tesztelést. A Nokia szállítja a műszaki és kereskedelmi elképzelés teljes körű tesztelését lehetővé tevő, teljes szolgáltatási rendszert, valamint a szükséges eKereskedelmi modulokat és interfészeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?