Gerzson
-3 °C
3 °C

Díjat nyert a magyar intelligens robot

2004.10.14. 10:15
Kapcsolódók (1)
A PRince Award nemzetközi fesztiválon két díjat is elnyert az AITIA Rt. EuRéka nevű fejlesztése. A világ legnagyobb PR szervezeteinek támogatását élvező rendezvényen kilenc kategóriából az interaktív multimédia alkotások közül került ki nyertesen az oktató robothölgy.

2004. október 1-én, pénteken este a KOGART házban hirdették ki a PRince Award idei díjazottjait. A Nemzetközi Public Relations Film, Videó és Multimédia Fesztivált a '90-es évek közepén rendezték meg először azzal a céllal, hogy a PR szakma képviselői összehasonlítsák a hazai kreatív műhelyek közönség kapcsolati munkáit. Az AITIA Rt három fejlesztését nevezte be a versengésbe: a Hallgatói Információs Központ háromdimenziós térképét, a vbroker.hu tőzsdeportált valamint EuRékát, a európai tudásbázissal felvértezett beszélő oktató robotot.

A zsűri a kilenc kategória egyikében, a számítógépes interaktív multimédia (e-pr) csoportjában győztesnek ítélte a kék hajú robothölgyet. Később az eredményhirdetésen kiderült, hogy a szakmai zsűri a kategória nyertesek közül is EuRéka lett a legjobb. Így ő lett a PRince Award Gyémánt Díjasa is.