Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Kihirdették a Java-verseny eredményét

2004.10.20. 09:36
A Sun és a Nokia májusban meghirdetett mobil Java fejlesztői versenyén játékokat és alkalmazásokat díjaztak. Az alkalmazások közül Magyar Attila és Csepely Dénes lettek első helyezettek Synapse című közös pályázatukkal. A kamerás mobilokra kifejlesztett rendszerrel néhány pillanat lehet képes-szöveges apróhirdetést feladni, és mások hirdetései is megtekinthetőek. A kategória második helyezettje Fodor Szabina lett, aki a magyar felsőoktatásban általánosan elterjedt Neptun információs rendszer mobilos változatát fejlesztette ki. A játékok közül az első helyet Bátfai Erika szerezte meg a Ha hívsz, támadok! című játékával, amelyben a résztvevők az 1948-as szabadságharc történelmi hűséggel megelevenített tavaszi hadjáratát harcolhatják végig. A második helyezett Irányi Csaba lett X-Paintball játékával, a harmadik helyezést pedig Tabányi József érte el NetDesertStorm alkalmazásával, amelyben a játékosok egy sivatagi háborúban mérhetik össze erejüket.

Patyi Árpád mobil EKG diagnosztikai alkalmazása, a zsűri különdíjat szavazott meg a pályaműnek annak kivételesen kreatív és a hétköznapi felhasználhatósága miatt.

Az első helyezettek nagy teljesítményű Sun szervert és munkaállomást, Sun fejlesztői szoftvercsomagot, valamint felső kategóriás Nokia mobilt nyertek. A második helyezettek Sun munkaállomást és fejlesztői programcsomagot, a harmadik helyezettek pedig szoftvereket vehettek át, összesen nyolcmillió forint értékben.