Valér
4 °C
8 °C

Egyelőre drágább az otthoni fotónyomtatás

Napi Gazdaság
2004.10.20. 10:01
Az Epson új stratégiával szeretné meggyőzni a fogyasztókat az otthoni fotónyomtatás előnyeiről, ezért bemutatta legújabb fejlesztéseit, a PictureMate fotónyomtatót és más képalkotási eszközöket. Bár a vásárlók még bizalmatlanok az otthoni fotónyomtatással szemben, a vállalat reményei szerint ez a készülék alkalmas lesz a barátkozásra. A hordozható eszköz tízszer tizenöt centiméteres vagy annál kisebb méretben tud nyomtatni, nincs szüksége számítógépes kapcsolatra (bár képes rá) és önállóan kezeli a képfájlokat. Az összes általánosan elterjedt memóriaformátumot, valamint a PrintBridge, az USB-Direct-Print és a PRINT Image Matching technológiákat is támogatja, így szinte valamennyi ma használatos digitális fényképezőgép ráköthető. A készülékhez választható még a bluetooth rádiós csatoló is.

Az Epson számításai szerint ezzel a technológiával körülbelül száz forintba kerül egy kép otthoni nyomtatása, ami még mindig drágább, mint a "utcai" nagyítás, de a gyártó szerint az alkotás élménye kárpótolhatja a vásárlókat.

Az Epson két új szkennert is bemutatott, a 2580-as és a 2480 Photo elnevezésűt. Mindkét készüléket beépített átvilágító egységgel szerelték fel, amely lehetővé teszi, hogy akár 2400x4800 dpi-s felbontással lehessen digitalizálni a képeket. A 2580-as legjelentősebb újítása az automata filmtovábbító, amely igazán megkönnyíti a 35 milliméteres diák és a negatívok beolvasását.